fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Nooit meer werken, dat is het doel

Alle blog items

Confucius, een groot Chinees filosoof, zei het al een paar honderd jaar voor Christus: ‘Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.’ Nu wil ik mezelf niet direct meten met Confucius, maar ik kan me daar wel in vinden en ik hoop veel ondernemers met mij. Als je doet wat bij je past en zorgt dat je jouw talenten en die van je medewerkers volop kunt inzetten, voelt werk niet meer als een verplichting, maar als een bron van voldoening. ICT kan daar een steentje aan bijdragen.

Dooddoener

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken. Het klinkt misschien als een dooddoener, toch voelt het zo voor mij. Het is alweer 22 jaar geleden dat ik begon met JeePee PeeCee. Op een zolderkamer zat ik me druk te maken over de millenniumbug en wat dat voor mijn klanten zou betekenen. Gelukkig viel het met die voorspelde ramp op 1 januari 2000 wel mee, maar inmiddels wist ik wel dat dat het was waar mijn hart sneller van ging kloppen: het oplossen van storingen, eerst bij particulieren en later steeds vaker voor mkb’ers.

Verantwoordelijkheid en vrijheid

Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Vanuit de uitvoerende, technische rol groeide ik door als ondernemer. Inmiddels stuur ik een heel team aan en heb ik met de techniek niet meer zo veel te maken, en dat is precies waar ik op dit moment blij van word. In mijn uitvoerende rol werd mijn agenda met name bepaald door klanten en hun storingen. Als er een storing was, wilde ik daar direct mee aan de slag. Nu is mijn werk minder locatie- en tijdgebonden, ik kan overal en altijd werken. Ondernemer zijn, dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee, maar geeft ook een stuk vrijheid. De ene week vind ik het misschien nodig om zestig uur te werken, de andere week kan ik het af met veertig. Omdat ik altijd en overal bij mijn applicaties en mijn data kan, kan ik zorgen dat de bal blijft rollen. Onlangs was ik jarig. Die dag heb ik lekker vanuit huis gewerkt. Zo kon ik tussen de middag uitgebreid lunchen met mijn gezin, terwijl ik gewoon bereikbaar was. Geen klant die er last van heeft, en ondertussen spendeer ik wel waardevolle tijd met mijn vrouw en kinderen.

Focus op talenten

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een goed team om je heen verzamelt, met mensen die elkaar aanvullen. Wij sturen bij JéPé IT onze mensen aan op hun talenten. Ik vergelijk het een beetje met de vakken die je vroeger op school had. Die vakken waar je een zeven voor had, kon je met een beetje moeite best optrekken naar een negen – als je daar zin in had gehad. Maar die vakken waar je echt een dikke onvoldoende voor had, ga die maar eens twee punten omhooghalen. Dat kost veel meer moeite. Focus op de talenten van je medewerkers, laat ze zelf zoeken naar wat ze leuk vinden of – als ze dat nog niet weten – coach ze daarin. Als zij doen waar ze goed in zijn, hebben zij het ook naar hun zin en zullen ze groeien. En dat maakt het voor jou als ondernemer weer makkelijker om de boel eens los te laten. Neem je laptop (of je telefoon of tablet) mee naar verre oorden – als dat straks weer mag – en stuur de boel eens aan met je voeten in het zand. Ben benieuwd hoe lekker dat voelt.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over wat JéPé IT voor jouw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je er graag meer over. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram