fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Vijf manieren om meer rust te krijgen met IT

Alle blog items

We horen het steeds vaker; technologie zorgt voor een toenemend gevoel van stress, onrust en te weinig tijd. Maar is dat wel zo? Met de juiste tools (en een back-up, altijd weer die back-up) creëer je volgens mij juist rust. Lees mee.

Ontwikkel

De eerste stap heb je al gezet, je hebt een abonnement op onze blog genomen! De ontwikkelingen gaan razendsnel; er verschijnen continu nieuwe technieken waarmee sneller en flexibeler kan worden gewerkt. Via onze blog blijf je op de hoogte en weet je wat belangrijk is en wat je kunt laten voor wat het is. Maar daarnaast is het altijd mogelijk om samen met collega’s een cursus op maat te volgen bij ons om specifieke kennis uit te breiden. Slim, efficiënt en leuk!

Back-up, back-up, back-up

Eigenlijk moet dit punt op de plaatsen 1, 2, 3, 4 én 5 staan. Het maken van een goede back-up is zó belangrijk en toch schiet het er vaak bij in. Maar bliksem, brand, diefstal; het kan ons allemaal overkomen. Heb je dan toch die back-up gemaakt, test dan wel of deze goed werkt en blijft werken. En wellicht ten overvloede: sla de back-up niet op in hetzelfde pand als het origineel.

Digitaliseer

Digitaliseer je dossiers, je foto’s, je tekeningen, je rekeningen. Niet alleen zijn je bestanden dan veel sneller vindbaar, ze nemen ook geen fysieke ruimte meer in. Wat best eens een kostenbesparing met zich mee zou kunnen brengen. Bovendien kun je je digitale omgeving via een pakket als bijvoorbeeld BaseCone makkelijk koppelen met je boekhoudpakket. Gemak dient de mens. En over gemak gesproken; als je bestanden gedigitaliseerd zijn, kun je anderen rechten geven om veilig bij je bestanden te komen. Kun je eens wat taken delegeren. Zoals het maken van een back-up…

Cloud

Op de zaak, thuis of onderweg, altijd je gegevens bij de hand. Kostenbesparing en productiviteitstoename, gebruiksgemak en eenvoudige toegang zijn belangrijke voordelen. Grote investeringen in servers zijn tegenwoordig niet meer nodig, en de Cloud kan meeschalen met groei en krimp. Een ander groot voordeel is dat je betaalt naar gebruik. Maar ook hier geldt: zorg dat je een goede back-up maakt.

Bescherm

Bescherm je gegevens, bescherm je bedrijf. Zorg voor goede antivirus-software, gebruik een firewall en beveilig zowel je draadloze als je vaste netwerk. En bedenk dat bij het beveiligen van je data en je netwerk de mens de zwakste schakel is. Dus zorg dat je mensen – en jijzelf – alert zijn. Bovendien kan externe apparatuur gestolen worden, pas daarom veiligheidsmaatregelen toe om te zorgen dat je gegevens versleuteld zijn en niet kunnen lekken. En eh… vergeet de back-up niet.

Als je zo omgaat met technologie, zou het in je voordeel moeten werken en geen stress moeten veroorzaken. Het vergroot je productiviteit, effectiviteit en daarmee zelfs creativiteit. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Vragen?

Wil je meer weten? Dan kun je me bereiken op 0113-218 428 of j.depundert@jepe-it.nl.

Hartelijke groeten,

Jean-Paul de Pundert

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram