fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

20 jaar JéPé IT in 7 mijlpalen

Alle blog items

Afgelopen maand was het alweer 20 jaar geleden dat Jean-Paul de Pundert zijn bedrijf startte. Op 13 januari 1999 klopte hij aan bij de Kamer van Koophandel om JeePee PeeCee in te schrijven, de voorganger van JéPé IT. Van MS-DOS tot millenniumbug, van matrixprinter tot de cloud, een kleine terugblik op 20 jaar JéPé IT.

1991: Een beest van een pc

Begin jaren negentig brak de pc door als apparaat voor de particulier. Ik had al een paar MSX-computers versleten – de tegenhanger van Atari en Commodore, maar in 1991 kochten mijn ouders de eerste echte personal computer. Een beest van een machine. De 80286-processor was met wel 4Mb werkgeheugen ongekend snel. De harddisk had de ongelooflijke – hoe krijg je dat ooit vol?! – capaciteit van 40Mb. Het besturingssysteem was MS-DOS 4.01, al wel heel hip in het Nederlands. De printer die erbij zat was een zwart-wit matrixprinter die op kettingpapier printte. Het hele spulletje kostte mijn ouders maar liefst 4.125 gulden ofwel 1.872 euro.

Bonnetje

1999: Zorgen over de millenniumbug

Op 13 januari 1999 begon ik op mijn zolderkamer met JeePee PeeCee. Ik zat in het derde jaar van de HTS Elektrotechniek en had, naast mijn studie en twee bijbaantjes in de supermarkt en bij een ICT-bedrijf, nog wat tijd over. Had ik ook meteen een mooi afstudeerproject. Twee vliegen in één klap, dacht ik. In dat jaar maakte elke branche zich ernstige zorgen over de millenniumbug. Zouden de computers nog wel opstarten op 1-1-2000? Veel computers zijn toen getest door middel van speciale software om te kijken of de interne klok het formaat wel aan kon. Er werden allerlei rampen verwacht, van falende betaalpassen en blokkerende voorraadsystemen tot zelfs neerstortende vliegtuigen. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Iets met storm en een glas water?

De gevreesde Milleniumbug

De gevreesde millenniumbug

2000: Geen tijd voor de Playstation

In het jaar 2000 bracht Sony de Playstation 2 uit, de bestverkopende console allertijden. Helaas ging de Playstation 2 aan mij voorbij. De studie en JeePee PeeCee gingen voor. Ik stopte met mijn bijbaantje bij het ICT-bedrijf, een jaar later stopte ik bij de supermarkt. Het studiejaar 2001/2002 was ik druk met mijn afstudeerproject op basis van Linux, wat ik deed in mijn eigen bedrijf. Daardoor was ik voor het behalen van mijn diploma al meer dan fulltime bezig met mijn zaak en ging daar na mijn afstuderen uiteraard mee door. In eerste instantie richtte ik me vooral op particuliere pc-projecten. Destijds was 5.000 gulden – zo’n 2.269 euro – voor een complete computer nog heel normaal. Langzamerhand kwamen er ook steeds meer mkb’ers in mijn klantenkring en mijn focus verschoof gaandeweg naar het zakelijke vlak.

PS2

2003: Zuckerberg de zolderkamer op, ik eraf

Terwijl ene Mark Zuckerberg in 2003 op zijn zolderkamer zat te broeden op een sociale netwerksite, was ik mijn zolderkamer net ontgroeid. In dat jaar verhuisde ik, met mijn vrouw, naar een woning met bedrijfsruimte erbij. Van zolderkamer naar een ruimte van wel 30m2. Het stond lekker vol, maar ik kon wel heel eenvoudig veel werken en tegelijk thuis betrokken zijn. Zeker in de periode van 2006 tot en met 2008 waarin onze kinderen geboren zijn was dat heel prettig.

2008: Cloud computing rukt op en ik neem mijn eerste medewerker in dienst

In het jaar dat cloud computing een grote trend werd, nam ik mijn eerste medewerker aan. Om precies te zijn op 14 januari 2008. We verkochten veel computers in die tijd. Die bouwden we helemaal zelf, zodat we 100% zeker wisten welke kwaliteit we bij klanten afleverden. Ook laptops werden op maat samengesteld. We gaven daarbij ook altijd standaard drie jaar garantie, zowel aan particulieren als aan bedrijven, wat in die tijd toch behoorlijk bijzonder was.

2011: 30 jaar na de geboorte van de pc tijd voor verdere professionalisering

Dertig jaar nadat IBM de eerste personal computer introduceerde, verhuisden wij naar een eigen pand in gebouw ‘Nansenhoek’ aan de Smithweg in Goes. Een erg fijne plek waar we nu nog steeds zitten. Na die verhuizing in 2011 hebben wij een verdere professionaliseringsslag gemaakt. We stapten over naar uitgebreide software – die uiteraard volledig in de cloud draait – voor het beheer van onze klanten en onze volledige backoffice. De ruimte aan de Smithweg werd gaandeweg ook wat te krap, en dit jaar hebben we het aangrenzende pand erbij gekocht. Zo kunnen we nog efficiënter in alle rust aan het werk.

2019: Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich, mijn team ook

Big data, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn inmiddels niet meer weg te denken. Ontwikkelingen die wij enthousiast omarmen. Maar wat ik natuurlijk nog meer omarm is dat wij zijn uitgegroeid tot een sterk team van zeven man – en we hebben nog ruimte voor twee nieuwe collega’s in ons team. We werken voornamelijk met computers en laptops van HP. Door te werken met een goed merk en door standaardisering weten we zeker dat we onze klanten een constante kwaliteit kunnen bieden.

Klaar voor de toekomst

Als ik terugkijk op de afgelopen 20 jaar realiseer ik me ineens hoeveel er is gebeurd. Niet alleen de sprong van de personal computer met 4Mb intern geheugen uit 1991 naar kunstmatige intelligentie van vandaag de dag. Ook ben ik zelf uitgegroeid van afstudeerder op een zolderkamer tot Managed Service Provider met een superteam van professionals. Ik ben er erg trots op dat wij veel klanten al meer dan 10 jaar mogen helpen. Proactief zijn en meedenken, daar worden wij blij van. Niet alleen om storingen te voorkomen maar ook om processen nog verder te optimaliseren. Zo brengen we de klant dat stukje rust, en daar doen we het voor.

Jean-Paul de Pundert

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram