fbpx

200 miljard redenen om je cyberbeveiliging te upgraden

Alle blog items

In 2021 zijn 200 miljard apparaten wereldwijd met elkaar verbonden. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop we leven en werken. Maar ook voor de manier waarop we onze bedrijfsgegevens moeten veiligstellen.

De wereld is je werkplek

Vandaag de dag is iedereen mobiel. Het fysieke kantoor is verleden tijd, de wereld is je werkplek. Prachtig, maar het brengt één hele grote uitdaging met zich mee: beveiliging. Elke 39 seconden voeren hackers een nieuwe aanval uit. Als je een beetje doorleest, zijn er vijf cyberattacks uitgevoerd tegen de tijd dat je deze blog wegklikt. Soms zijn grote corporates het doelwit, soms zijn het de kleinere ondernemingen die de klos zijn. Om welk soort bedrijf het ook gaat, een beveiliging die niet waterdicht is levert een hacker heel wat op. Dat kan drastische gevolgen hebben. De gemiddelde kosten van een datalek zijn maar liefst 3,62 miljoen dollar. Dat is exclusief reputatieschade die je oploopt. De oplossing? Wees voorbereid. Hackers worden steeds slimmer, dus misschien is het tijd je cyberbeveiliging te herzien.

De helft van ons mobiel

Eind volgend jaar is vijftig procent van ons mobiel of op afstand aan het werk. Het groeiend aantal mobiele apparaten dat onze medewerkers gebruiken zorgt voor een groeiend aantal ‘blinde vlekken’, dat weer grote gevolgen heeft voor onze cyberveiligheid. Grote hoeveelheden bedrijfsgegevens bevinden zich buiten de grenzen van de bedrijfsbeveiliging. Die gegevens bevinden zich grotendeels op mobiele apparaten en hackers liggen fulltime op de loer om een zwakke schakel te vinden.

Drie pijnpunten

Steeds vaker komt malware een bedrijf binnen via e-mail. Jaarlijks zijn IT-bedrijven zo’n 1,37 miljoen dollar kwijt aan het reageren op malwaremeldingen. Natuurlijk zijn wachtwoord- en accountbeveiliging enorm belangrijk. Je identiteit is de nieuwe beveiliging geworden en de meeste geslaagde aanvallen richten zich dan ook daarop. Eindpuntaanvallen – aanvallen via de computers, mobiele telefoons en tablets van je medewerkers – kunnen grote schade veroorzaken doordat ze hackers toegang tot het bedrijf geven. Je moet als ondernemer dus klaar zijn om snel en kordaat te reageren op zo’n aanval.

Microsoft 365: de oplossing

Tijd dus om je cyberbeveiliging opnieuw onder de loep te nemen. Met de ingebouwde beveiligingsoplossingen van Microsoft wordt het beschermen van je bedrijf een stuk gemakkelijker. Microsoft 365 gebruikt slimme analyses om enorme hoeveelheden bedreigingsinformatie en beveiligingsgegevens van Microsoft en partners te koppelen, om zo cyberaanvallen te lijf te gaan. De inzichten kun je bekijken in de Intelligent Security Graph van Microsoft. De beveiligingsfuncties van Microsoft 365 bestaan onder meer uit identiteits- en toegangsbeheer, informatiebeveiliging om documenten en e-mails te versleutelen, bedreigingsbeveiliging om je beveiligingsstatus te versterken, en snel en automatisch te herstellen als je toch wordt aangevallen, beveiligingsbeheer en bedrijfsspecifieke beveiligingsfuncties voor kleine én grote bedrijven.

Meer weten?

Benieuwd of jouw organisatie toe is aan een beveiligingsupgrade? Neem gerust contact met ons op via 0113-218428 of info@jepe-it.nl. We denken graag met je mee.

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram