fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Ben jij nog steeds een dataknuffelaar?

Alle blog items

Regelmatig spreek ik nog klanten die hun data op knuffelafstand willen hebben staan. Maar als je echt van je data houdt, gun je ze de cloud.

Knuffelafstand

Eindelijk mag het weer, zij het op gepaste afstand: bij klanten op bezoek. Ook al ben ik enorm fan van technologie, er gaat uiteindelijk niets boven elkaar tijdens een gesprek in de ogen kunnen kijken. Zo had ik vorige week een goed gesprek met een klant over zijn data. Hij wil koste wat kost zijn data lokaal hebben staan. Zijn data letterlijk op knuffelafstand, daar houdt hij van.

Geen argumenten

Ik hoor dat vaker, maar als ik dan vraag om argumenten, hoor ik van alles, maar eigenlijk geen echte argumenten. Het komt allemaal neer op een fijn gevoel. Niets fijner dan zo nu en dan eens kijken hoe je servers in de rekken aan het stampen zijn, toch? Maar behalve een fijn gevoel, levert het je weinig op. Qua beveiliging, AVG, bedrijfszekerheid is het lokaal hosten van je data zeker geen goed idee. Wat als de stroom uitvalt, de bliksem inslaat of je waterschade hebt? En dan heb ik het nog niet gehad over diefstal. In al die gevallen is je lokale apparatuur, en daarmee je data, verloren. En dan valt er weinig meer te knuffelen. Bovendien: dataknuffelen is vandaag de dag ook zo eenvoudig niet meer. Om aan de AVG te voldoen moeten die servers fysiek beveiligd zijn, in een kast, met een groot slot erop.

Compliment

Als je data in de cloud staat, loop je dat risico niet. Je data is gewoon altijd beschikbaar, en dan alleen voor wie het beschikbaar mag zijn. Zo kreeg ik onlangs een prachtig compliment van een andere klant. Hij zei: ‘Jean-Paul, toen het thuiswerkadvies werd afgekondigd, zagen wij overal paniek om ons heen. Allerlei organisaties moesten snel iets regelen om hun medewerkers thuis aan het werk te krijgen. Wij niet, wij hadden al een omgeving die overal en altijd bereikbaar is. Wij hebben gewoon onze medewerkers met hun laptop naar huis gestuurd, en daar werkten ze gewoon verder.’ En uiteindelijk is dat wat wij doen, waar wij blij van worden bij JéPé IT: zorgen dat jij je werk goed kunt doen, altijd, overal, prettig én veilig.

Meer weten?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het veilig inrichten van je bedrijfsomgeving? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met me op. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

Jean-Paul de Pundert

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram