fbpx

Hou je ideeën veilig in een mobiele wereld

Alle blog items

Organisaties zijn bezig om mobiliteit en cloud technologie te omarmen, maar bezorgdheid over de veiligheid blijft bij sommigen bestaan. Laten we dat oplossen.

42% van de wereldwijde beroepsbevolking zal in 2020 mobiel werken. En naarmate de verwachtingen van mensen over mobiliteit op de werkplek evolueren en groeien, worden organisaties steeds vaker geconfronteerd met nieuwe en complexe uitdagingen. BYOD (Bring your own device), compliance, flexibel werken… het is veel om over na te denken. Je medewerkers weten hoe goed werken op afstand kan zijn voor hun productiviteit, maar ongeacht de locatie liggen beveiligingsrisico’s op de loer. Zowel bedreigingen voor toestellen, gegevens als ook ideeën. Maar ze zijn bijna altijd te vermijden.

Laten we een dag uit het professioneel leven van Milly nemen, een concept artist bij een snelgroeiende Indie game studio, en zien hoe haar ideeën beschermd blijven op Microsoft-toestellen. Van het initiële idee tot een volledig uitgewerkt concept.

Onderweg

Vandaag is een grote dag voor Milly’s studio. Ze bereiden zich voor op de pitch van hun nieuwste project die ze voor een toonaangevende game-uitgever gaan brengen. Voor Milly betekent dit het presenteren van de artwork, die is opgeslagen op haar OneDrive, aan de game-uitgever. Als alles goed gaat, begint de productie direct.

Tijdens het woon-werkverkeer wordt echter haar Surface-toestel uit haar tas gestolen. De eerste paniek verdwijnt wanneer ze zich realiseert dat Surface is ingeschakeld met BitLocker-codering. Niemand behalve zij krijgt toegang tot haar harde schijf. Ze belt het IT-team, dat snel haar toestel op afstand schoonveegt en een vervangende Surface voor de presentatie klaarmaakt.

De pitch

Aangekomen op kantoor herstelt Milly de artwork van OneDrive op haar vervangende Surface. Voordat de regisseur vertrekt vraagt hij iedereen om, onderweg naar het uitgeverskantoor, de pitch-notities opnieuw te bekijken op OneNote. Hij heeft wat last-minute gedachten toegevoegd, waaronder een hyperlink waarnaar Milly in haar presentatie verwijst. Wanneer ze erop klikt, herkent Windows 10 mogelijk schadelijke software en voorkomt dat haar Surface wordt geïnfecteerd. Ze markeert dit en een alternatieve bron wordt snel gevonden.

Na een succesvolle pitch is Milly klaar om te beginnen met haar idee tot leven te brengen.

Op kantoor

Voor de eerste productieweek werkt Milly voornamelijk op kantoor. En dankzij de Advanced Encryption Standard (AES) -technologie die in haar draadloze toetsenbord is ingebouwd, weet ze dat niemand toegang heeft tot haar werk. Behalve zijzelf.

Met beveiliging vanuit alle hoeken heeft Milly de gemoedsrust die ze nodig heeft om veilig te blijven werken, terwijl ze geniet van de flexibele mobiliteit die haar job vereist. Zo kan ze met de rest van het productieteam werken om hun ideeën veilig te houden en hun game op de markt te brengen.

Blijf mobiel, blijf veilig

Met een hybride aanpak met Surface-toestellen, OneNote, BitLocker en Windows 10, plus een cloud-gebaseerde oplossing voor mobiel apparaat beheer (MDM), kunnen je werknemers flexibel en veilig communiceren en samenwerken.

Wil je meer tips om je security op peil te houden, lees: ‘5 tips tegen oplichting en phising’.

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 0113-218428 of info@jepe-it.nl.

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram