fbpx

Laptops zijn er om mee te nemen

Alle blog items

De tijden dat elke kantoormedewerker een stampende computer onder zijn of haar bureau had, zijn al jaren voorbij. Vandaag de dag heeft iedereen een laptop. Maar laat je die op kantoor of neem je die lekker mee als je op pad gaat? In onze optiek is een laptop er om mee te nemen.

Laptop als onderdeel continuïteitsplan

Als corona ons iets heeft geleerd, is het wel dat we flexibel moeten zijn. We moeten altijd voorbereid zijn op veranderingen en altijd en overal ons werk kunnen doen. Een goede laptop past daarbij. Speciaal voor de zakelijke markt ontwikkelde Microsoft verschillende Surface-varianten, zodat er voor alle typen medewerkers een ideale laptop is die hen door de werkdag helpt. Je medewerkers voorzien van een laptop is meteen een mooi onderdeel van het continuïteitsplan van jouw organisatie. En bellen je medewerkers ook nog eens via een softphone – een softwarematige telefoon –, dan hebben ze helemaal hun volledige werkplek binnen handbereik.

Veiligheid

Als je medewerkers met een laptop onder de arm – of in de kofferbak van de auto – op pad gaan, is het heel belangrijk dat er goed over de veiligheid van data is nagedacht. Een laptop is relatief eenvoudig te vervangen, maar jouw data zijn goud waard. Daarom is het altijd belangrijk een goede back-up van je mail en je bestanden te maken, ook als je in de cloud werkt. Zorg bovendien dat je data versleuteld zijn. Door encryptie af te dwingen via het bedrijfsbeleid, hou je alle informatie op je computers en laptops veilig, ook in geval van diefstal of verlies.

Ergonomie

Toen het coronavirus ons dwong ineens massaal thuis te werken, zijn er heel wat mensen aan de keukentafel beland. Ik hoef niemand te vertellen dat dat ergonomisch gezien geen ideale situatie is. Werken met je laptop in combinatie met een dockingstation en een los scherm met toetsenbord en muis werkt wel zo prettig. Of dat op kantoor is of op de thuiswerkplek, zorg er altijd voor dat ook de werkhouding in orde is. Bellen je mensen met een softphone, dan is ook een goede headset wel zo vriendelijk.

Meer weten?

Benieuwd hoe je jouw medewerkers zo slim mogelijk kunt laten werken? Wij helpen je graag. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

Jean-Paul de Pundert

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram