fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Run je je bedrijf vanuit Excel of kies je voor overzicht?

Alle blog items

Wij houden ervan om onze klanten te helpen bij de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Daarin denken we natuurlijk ook graag mee over hoe ICT die processen slimmer kan maken. Dus toen ik een klant sprak die zijn bedrijf runde vanuit Excel, dacht ik: dat kan beter! Inmiddels heb ik een blije klant die met Teamleader stukken overzichtelijker zijn zaak leidt.

Meedenken

Eerder deze week bracht ik een virtueel bezoek aan een klant en we kwamen aan de praat over zijn bedrijfsprocessen. Want het is natuurlijk prachtig dat wij allerlei ICT-oplossingen kunnen leveren, maar ik vind het veel belangrijker om ook écht mee te denken over hoe je met slimme ICT-oplossingen jouw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. Bleek dat deze klant min of meer zijn zaak runde vanuit Excel. Klanten, projecten, uren, planningen, boekhouden, verzin het maar. Kan, maar of Excel daar nou de beste oplossing voor is, waag ik te betwijfelen. Het is niet heel efficiënt, en als zich iets voordoet dat net even afwijkt van de standaard, dan is het overzicht kwijt. Het begrip ‘de hel van Excel’ levert niet voor niets zeven miljoen resultaten op in Google. Het is een prachtig pakket, maar niet het beste middel om je bedrijfsprocessen aan te sturen.

Optimalisatie is geen big bang

Ik heb hem Teamleader eens laten zien. Met deze software beheer je eenvoudig klanten en projecten, registreer je uren, maak je offertes en facturen en word je ook nog eens op tijd en correct betaald. Kortom, een pakket waarmee je op een overzichtelijke manier je zaak runt. De klant was enthousiast, maar zag wel een beetje op tegen de overstap. Gelukkig is optimalisatie geen kwestie van een big bang, dat kan ook in stapjes. Zo kun je altijd weer een stap vooruit maken. Teamleader bestaat uit zes verschillende modules of functionaliteiten. Zo kun je beginnen met het centraliseren van al je klant- en contactgegevens op één plek. Daarna kun je daar het maken van offertes en registreren van uren aan toevoegen, om vervolgens ook je projecten te gaan beheren, je facturen te maken en – niet geheel onbelangrijk – je geld te ontvangen. Want met Teamleader kun je altijd en overal de juiste statussen van betalingen checken, automatische betalingsherinneringen instellen, maar ook je klant online laten betalen. En dat alles helemaal conform de AVG natuurlijk. Ik heb deze klant geholpen met een gefaseerde overstap zodat hij en zijn medewerkers zich helemaal op hun gemak voelen met het pakket. Zo zijn in een aantal stappen een deel van hun bedrijfsprocessen flink gemoderniseerd en is het bedrijf weer klaar voor de toekomst. Klant blij, wij blij!

Nieuwsgierig?

Door hier je gegevens achter te laten, kun je Teamleader 14 dagen gratis uitproberen. Kijk eens rustig rond, en ontdek hoe ook jij slimmer kunt werken. Eerst meer weten of hulp nodig? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram