fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Van een wondere wereld in 1985 naar AR-lens in 2031?

Alle blog items

Een wereld zonder smartphone of iPad, we kunnen ons het bijna niet meer voorstellen. Maar wist je dat de iPad pas in 2010 werd geïntroduceerd? Dat is amper elf jaar geleden. Zo snel verandert de wereld dus. Wat hebben we voor ‘revolutionairs’ gehad en wat staat ons nog te wachten?

Van megagrote fietstelefoon naar ultradunne iPad

Zelfs de jongeren onder ons hebben vast weleens het filmpje van Chriet Titulaer gezien, waarin hij op een PTT-groene fiets het prototype van de fietstelefoon laat zien. Dat is inmiddels alweer bijna zo’n veertig jaar geleden, en het grootste deel van Nederland dacht dat Titulaer gek was geworden. Zo’n vijf jaar later al werd in Nederland de eerste ‘draagbare’ autotelefoon verkocht. Een enorm dure telefoon in een loodzware koffer met een grote batterij, waar je toch zeker tien minuten mee kon bellen. Nog eens 13 jaar later, in 2003, werd de Nokia 1100 uitgebracht, de bestverkopende telefoon aller tijden. En het is nog maar zo’n tien jaar geleden dat de eerste superdunne iPad het levenslicht zag. Sindsdien zijn de ontwikkelingen alleen maar sneller gegaan, en weten we dat Titulaer helemaal niet gek was.

 

Flops

De ontwikkelingen in technologie en communicatie volgen elkaar in een steeds sneller tempo op, daar kunnen we niet meer omheen. Toch zijn er ook een aantal flops voorbij gekomen. Zo werd de Google glass in 2012 aangekondigd als dé technologische revolutie: een bril die dienst kon doen als telefoon. Inmiddels weten we dat de bril geen lang leven was beschoren. Het cameraatje in de bril voelde als te grote bedreiging van de privacy. Er schijnt wel weer een slimme Google-bril met augmented reality in de maak te zijn, maar wanneer die zijn weg naar de gewone sterveling zal vinden, is nog de vraag. Een andere flop van Google was de modulaire telefoon: een telefoon die zou zijn opgebouwd uit verschillende ‘blokken’, losse onderdelen die ieder individueel geüpgraded zouden kunnen worden. Leuk idee, dat niet levensvatbaar is gebleken.

Chips en lenzen

Maar een enkele flop houdt de ontwikkelingen niet tegen. Volgens Guda van Noort, hoogleraar Persuasion & New Media Technologies, zijn technologieën en nieuwe media als augmented en virtual reality, chatbots, social media, mobiele apps en slimme spraakassistenten niet meer weg te denken. Het biedt ondernemers kansen consumenten op nieuwe manieren te bereiken. Ze sluit zelfs de mogelijkheid niet uit dat we over tien jaar met een chip in onze arm of in ons hoofd rondlopen en we via een lens met augmented reality alle informatie voor ons zien die we willen zien, op de juiste plaats en het juiste moment. Of we dat moeten willen, is de vraag. Maar vroegen we ons dat ook niet af toen Titulaer rondreed op zijn fiets met telefoon?

Geïnspireerd?

Een chip in je arm of een AR-lens in je oog, dat zien we – nog – niet zo zitten. Maar slim werken, daar zijn we groot voorstander van! Overweeg je ook de overstap van traditioneel werken op een server naar volledig flexibel en schaalbaar in de cloud? Ben je benieuwd hoe je verschillende oplossingen zoals printen, VoIP, security en werken in de cloud kunt integreren? Neem vrijblijvend contact met Jean-Paul op. Hij vertelt je er graag meer over. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram