fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Zo kun je betrouwbaar, veilig en prettig communiceren met wie je maar wilt

Alle blog items

De wereld staat op z’n kop. Thuiswerken is voorlopig het devies en daar lijken we langzaamaan onze weg in te vinden. Videobellen is het nieuwe normaal, maar zijn al die oplossingen ook even veilig? In deze blog laat Antoine, onze Privacy- en Security-adviseur, hier zijn licht op schijnen.

Uitdaging

Winkelstraten zijn leeg, de horeca is veranderd in één grote afhaal- en thuisbezorgbranche en ook al staat het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ nog niet eens in de Van Dale, we weten allemaal wat we ermee bedoelen. Sinds de dringende oproep van Rutte op 12 maart werkt iedereen die geen vitaal beroep heeft vanuit huis. Thuis werken, je mail beantwoorden en contact met je klanten onderhouden, terwijl je kinderen door het huis rennen en iedereen druk is zijn plek in het gezin te hervinden, het is nogal een uitdaging. Met een goed schema en een strakke planning kom je gelukkig een heel eind. Maar hoe zit het met de communicatie met je klanten, relaties en leveranciers in een tijd waarin face-to-face contact tot een minimum beperkt moet worden? Lang leve het videobellen!

Gat in de markt

Veel bedrijven spelen in op deze behoefte en brengen oplossingen op de markt waarmee je kunt videobellen. Aan mogelijkheden geen gebrek, maar welke oplossing past nu echt bij jou? En welke oplossing is echt veilig? Door Zoom te gebruiken kan je computer worden geïnfecteerd met malware, waardoor cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot je computer en data. Geen optie dus. Google biedt Hangout Meets, een gratis zakelijke oplossing. Klein detail: Google kan ongestoord meekijken, -luisteren en -lezen. Ook niet echt een prettig idee.

Het nieuwe normaal

Maar wat kies je dan? De verwachting is dat de manier waarop wij werken blijvend zal veranderen, ook na de coronacrisis. Des te belangrijker te kiezen voor een goede, veilige en duurzame oplossing die echt bij jouw organisatie past. Wij adviseren om Microsoft Teams in te zetten. Microsoft Teams is speciaal ontworpen om teamwerk op afstand makkelijker te maken. Behalve de mogelijkheid tot videobellen biedt het tools om chats en audiocalls te faciliteren en om bestanden te vinden en te delen in alle Office 365-applicaties. En Microsoft zou Microsoft niet zijn als het niet op de juiste wijze om zou gaan met security en compliance. Ons team heeft enorm veel ervaring in het inrichten van Microsoft Teams, waardoor we alles precies op jouw wensen en behoefte kunnen afstemmen. Zo kun je nu en straks betrouwbaar, veilig en prettig communiceren met wie je maar wilt.

Wil jij ook veilig kunnen communiceren?

Is veilig communiceren ook iets voor jouw organisatie? Neem gerust contact met me op via 0113-218 428 of via a.dekeizer@jepe-it.nl. Ik denk graag met je mee!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram