fbpx
0113 – 218 428
info@jepe-it.nl

Baas over eigen wifi

Alle blog items

Een snel en veilig wifi-netwerk. Wie wil het niet? Maar in de praktijk horen wij veel klachten van ondernemers die ontevreden zijn over hun wifi-verbinding; het is instabiel, langzaam, valt regelmatig weg en ze twijfelen of het wel veilig is. Of wij daar eens naar kunnen kijken. Dat kan uiteraard. Maar laten we eerst eens inzoomen op de klachten en hoe je ze kunt verhelpen.

Veilige verbinding met de PPSK-kiosk

De problemen die ondernemers ondervinden, kunnen we eigenlijk in twee categorieën onderverdelen: de veiligheid van de verbinding en de kwaliteit van de verbinding. Als het gaat om de veiligheid, bestaat er tegenwoordig een hele mooie oplossing: de PPSK-kiosk. Met deze kiosk geef je elke klant, vertegenwoordiger, patiënt, hotelgast of andere bezoeker een persoonlijke, unieke wifi-code. Zoveel als je nodig hebt. Je bepaalt zelf hoelang de wifi-code geldig is en hoe ver het wifi-signaal reikt. Doordat de codes uniek zijn, is het onmogelijk voor een hacker om bij iemand op het wifi-signaal in te breken en mee te kijken.

Kwalitatief goede verbinding met de juiste apparatuur en de juiste installatie

Als het over stabiliteit, snelheid en kwaliteit van de verbinding gaat, dan is het zaak om de goede apparatuur te kiezen, de spullen op de goede plaatsen op te hangen en dan de verbinding ook continu te meten, te controleren en te borgen. Denk bijvoorbeeld eens aan een restaurant, dat zowel een terras heeft als een binnenplaats. Obers lopen rond met bestelterminals, die over wifi met elkaar praten en met pinapparaten die ook over wifi met de betaalautomaat zijn verbonden. Is je wifiverbinding niet stabiel? Dan gaat er van alles mis met de bestellingen en – nog erger – kan de klant niet pinnen. In zo’n geval kun je niet zonder verschillende access points, zodat overal een wifi-signaal is. Dan moeten die bestelterminals en pinautomaten natuurlijk wel automatisch van het ene op het andere access point overschakelen – seamless roaming noemen we dat – anders raken die terminals continu hun verbinding kwijt. De access points zelf kunnen dat niet, daar is een specifieke oplossing voor. Daar moet dus wel iets voor gebeuren.

Bepaal zelf hoe stabiel en veilig je netwerk is

Er is dus van alles mogelijk om je wifi-netwerk stabiel en veilig te maken, maar daar moet wel actie op genomen worden. Het gaat helaas niet vanzelf. Wil je meer weten over de PPSK-kiosk of wil je eens verder praten over hoe jouw wifi-netwerk optimaal kan functioneren? We vertellen je er met liefde meer over! Bel naar 0113 – 218428 of mail naar Jean-Paul de Pundert en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram