fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Draait jouw organisatie door bij een grote internetstoring?

Alle blog items

Eind augustus lag in vrijwel de hele provincie Zeeland het internet plat. De Zeeuwse provider Zeelandnet werd meerdere malen het slachtoffer van een DDoS-aanval, zo lazen we in het nieuws. Even zonder internetverbinding zitten, lijkt misschien op het eerste gezicht niet echt een ramp. Maar als ook telefonie- en andere oplossingen zoals pinautomaten via de cloud gaan, wordt de impact ineens wel heel groot. Daar is een eenvoudige oplossing voor.

Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor distributed-denial-of-service en een DDoS-aanval is een poging om een computer, computernetwerk of dienst niet of moeilijk bereikbaar te maken om zo overlast te veroorzaken. In Zeeland zaten klanten van de provider Zeelandnet – onderdeel van Delta – meerdere malen uren zonder onder andere internet, interactieve televisie en telefonie. Doordat het zowel zakelijke als privéverbindingen betrof, was thuiswerken ook geen optie. De eerste storing was op vrijdagochtend 28 augustus, maar zondagavond was het opnieuw raak.

Zorg voor een back-up-verbinding

Heel vervelend natuurlijk, voor Zeelandnet en zijn klanten. Maar geen enkele dienst heeft honderd procent uptime en storingen kunnen altijd voorkomen, al is het maar door het per ongeluk opgraven van een kabel. Een back-up-oplossing is daarom in deze tijd, waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt, eigenlijk onmisbaar. Zeker zakelijk gezien kun je het je niet veroorloven zonder internetverbinding te zitten. Door eenvoudigweg te zorgen voor een extra internetverbinding, kun je altijd terugvallen op een back-up-oplossing. Gebruik daarvoor natuurlijk bij voorkeur een andere techniek, zoals DSL, 4G of een straalverbinding. Valt je standaard internetverbinding weg? Dan schakel je binnen enkele seconden over naar je back-up-oplossing, voor de meeste diensten zal dit zelfs onmerkbaar zijn.

Nieuwsgierig?

Geïnteresseerd in een back-up-verbinding? Wij kunnen een oplossing leveren waarbij twee verbindingen op één apparaat worden aangesloten. Bij een storing wordt automatisch overgeschakeld. Wij regelen de extra verbinding en verzorgen de installatie en het onderhoud. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram