fbpx
0113 – 218 428
info@jepe-it.nl

Flexibel en uniform werken via een centraal toegangsportaal

Alle blog items

Traditioneel gezien bestaat onze werkplek uit een desktop of een laptop waarop Word, Excel, een e-mailprogramma en wat extra applicaties zoals bijvoorbeeld een boekhoudprogramma zijn geïnstalleerd. Dat onze bestanden tegenwoordig in de cloud staan, zodat we overal, altijd en vanaf elk device kunnen werken, daar zijn we zo langzamerhand ook wel aan gewend geraakt. Maar de ontwikkelingen gaan door. Met een computeronafhankelijke webomgeving combineer je flexibiliteit en uniformiteit.

Online toegangsportaal

We zien vaker en vaker dat klanten werken vanuit een computeronafhankelijke webomgeving. Dat houdt in dat je niets meer lokaal installeert op je laptop of desktop, maar dat je je applicaties benadert vanuit een toegangsportaal tot je bedrijfsomgeving. Daar vind je Word, Excel, je e-mailomgeving, je agenda; alles wat in je Microsoft 365-bundel zit, kun je daar online benaderen en vanuit daar doe je je werk.

De voordelen

Deze manier van werken heeft een aantal voordelen. De belangrijkste op een rijtje:

• Je hoeft lokaal niets te installeren en kunt dus vanaf willekeurig welke computer of ander device werken. Licenties zijn daardoor ook goedkoper en je bent minder afhankelijk van hardware.

• Deze manier van werken sluit goed aan bij de AVG. Lokaal wordt niets opgeslagen en dus hoef je niets – extra – te beveiligen. Alles staat in de cloud en blijft – als je het goed inricht – ook in de cloud staan.

• Het geeft de mogelijkheid om met meerdere mensen in een document of bestand te werken, om zo gezamenlijk tot een resultaat te komen.

• Het is een omgeving die met je meebeweegt. Stel: je hebt aan een Word-document gewerkt. In de auto bedenk je ineens dat je iets belangrijks vergeten bent. Dan kun je – natuurlijk vanaf een veilige parkeerplaats – ook op je telefoon die omgeving openen. Je krijgt netjes te zien in welk Word-document je het laatst gewerkt hebt en met een paar klikken sta je weer op dezelfde plek als waar je afgesloten hebt. Zo voer je heel eenvoudig ook op je telefoon die kleine correctie door.

Flexibiliteit in combinatie met uniformiteit

Met name die flexibiliteit is iets dat steeds meer gevraagd wordt en waar ook Microsoft op inzet. Ook zij gaan steeds meer weg van het lokaal installeren van software en bewegen naar een cloudomgeving waar je op inlogt en waar je je werk doet. Naast allerlei Microsoft-oplossingen kun je ook je eigen toepassingen aan deze webomgeving toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld voor al je financiële medewerkers een link naar Exact Online toevoegen of voor je verkoopteam een link naar Salesforce. Zo combineer je flexibiliteit en uniformiteit en creëer je één toegangsdeur waarvandaan al je medewerkers aan de slag kunnen; alleen of in samenwerking met collega’s of externen.

Meer weten?

Benieuwd of deze manier van werken iets is voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op via 0113-218428 of info@jepe-it.nl. We denken graag met je mee.

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram