fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Tussen de beelden het bos weer vinden? Zo doe je dat

Alle blog items

Sinds 1 juli versterkt Wouter Sinke het team van JéPé IT. Nog maar net binnen en hij heeft nu al een mooi staaltje slimmigheid neergezet. In deze blog introduceert Wouter zichzelf en vertelt hij over de slimme beeldbank die hij heeft ontwikkeld voor een stichting in Zeeland.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Na het afronden van mijn opleiding systeem- en netwerkbeheer, heb ik eerst nog een aantal jaar gewerkt bij mijn stagebedrijf, een elektriciteitscentrale in het zuiden van Nederland. Op een gegeven moment zocht ik meer uitdaging en na een lange zoektocht kwam ik op het pad van JéPé IT. In dit team zag ik genoeg mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen, en gelukkig zag het team potentie in mij. Sinds 1 juli ben ik bij JéPé IT aan de slag.

Zoeken naar een speld in de hooiberg met beelden

Ik viel meteen met mijn neus in de boter. Begin juni had Martin Gijssen, onze Technical Operations Manager, net de eerste onderzoekende gesprekken afgerond met een stichting in Zeeland. Deze stichting verzamelt enorm veel beeldmateriaal van leden, medewerkers en professionele fotografen, dat ze gebruiken voor het maken van folders en online materiaal. Dat beeldmateriaal moet beheerd worden, maar dat ging niet echt van een leien dakje. Iedereen maakte eigen mapjes op een interne SharePoint-site, maar tenzij je toevallig wist waar iets stond, vond je het nooit meer terug. Zonde van al dat schitterende beeldmateriaal dat op die manier niet tot z’n recht kan komen.

Alles in een grote virtuele bak

Ik heb het project overgenomen van Martin en heb een beeldbank ontwikkeld voor de stichting. In plaats van mapjes, worden alle foto’s nu in een grote virtuele bak gestopt. Door er verschillende tags en labels aan te hangen, kunnen de foto’s heel eenvoudig teruggevonden worden. Als de foto wordt geüpload, voegt de gebruiker daar informatie aan toe, zoals wie de foto heeft gemaakt, wat de locatie is, wat er te zien is op de foto. Daarnaast kan de gebruiker labels toevoegen uit een grote verzameling van zo’n drieduizend labels, die onderverdeeld zijn in verschillende niveaus.

Een beeldbank met brains

Daarnaast voegt het systeem zelf ook nog allerlei slimme informatie toe, waarop men later eenvoudig kan zoeken en filteren. Allereerst de opnamedatum: die was voorheen moeilijk te vinden, maar nu is die duidelijk te zien. Door middel van artificial intelligence voegt het systeem ook zelf nog kenmerken toe. Zo herkent het bijvoorbeeld landschappen, situaties, dieren en objecten. Zo heeft de gebruiker nog meer zoekopties. Op deze manier hebben we een systeem neer kunnen zetten dat er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook heel gebruiksvriendelijk is. En het belangrijkste: eindelijk kan het juiste beeld voor de juiste communicatie-uiting gevonden worden. In een handomdraai.

Nieuwsgierig?

Ook interesse in zo’n slimme beeldbank? Of benieuwd wat JéPé IT nog meer voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je er graag meer over. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram