fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Voorkom dataverlies met extra vangnet

Alle blog items

Na een fout in de werkomgeving zijn belangrijke bedrijfsgegevens kwijt. Hoe is dat mogelijk...? Je werkt tenslotte vanuit de cloud en dat betekent dat alles veilig is? Een verkeerd uitgangspunt. Alle cloud-providers (Google, Microsoft etc.) faciliteren wél de opslagruimte maar garanderen niet dat er dataherstel plaatsvindt. Wij creëren daarom een extra vangnet. Hoe dat werkt leggen we verderop in dit blog uit.

Ransomware-infecties

Als je per ongeluk op een link in een onbetrouwbare e-mail klikt, loop je het risico dat een cybercrimineel een stuk van jouw data codeert. De bedrijfsdata wordt als het ware ‘gegijzeld’ en aangeboden in ruil voor crypto of losgeld. Een ransomware-infectie of cryptolocker kan voorkomen worden door waakzaamheid onder werknemers te creëren en de beveiliging van de werkomgeving te verbeteren. Minstens even belangrijk zijn back-ups van de zakelijke omgeving (en ook dáár weer een back-up van) waarmee je de data terughaalt.

Back-up: hoe zit het?

Het is haast niet voor te stellen, maar er zijn nog ondernemers die geen back-ups maken. Hoe wij over zo’n tikkende tijdbom denken behoeft geen verdere uitleg. Neem direct actie als jij tot deze groep behoort. Opvallender is het gegeven dat we in de intro schetsen. Onduidelijkheid over het principe van ‘back-ups naar de cloud’ waardoor gegevens niet hersteld worden. Er is een oplossing, die geven we dadelijk.

Waargebeurd: weg is weg

Een ander scenario wat we eerst nog willen delen, is het volgende. Als je iets vanuit een e-mailprogramma of andere werkomgeving weggooit belandt het in de prullenbak. Wordt het daaruit verwijderd dan is het weg. Tenzij je een zakelijke Microsoft Office 365 omgeving met cloud-koppeling gebruikt, wat een tweede prullenbak hanteert. Leeg daar echter eveneens de prullenbak en de data is voorgoed verloren. Kortom, een ontevreden medewerker bijvoorbeeld, kan op deze manier kwaad doen (met grote gevolgen). En de cloud-provider heeft geen oplossing.

“Wij zorgen ervoor dat alle bestanden van gebruikers en programma’s naar een extern datacentrum gaan, zodat het nóg een keer geback-upt wordt. En dat een aantal keer per dag, met een waarborging van 30 dagen” (Jean-Paul).

Dé oplossing door JéPé IT

Wij hebben een duidelijke oplossing, namelijk een back-up dienst bovenop de cloud van Microsoft. Hiermee tackelen we ieder denkbaar probleem; van ransomware en cryptolocker tot het per ongeluk of expres verwijderen van data. Deze service wordt aangeboden zodra je bij ons een Microsoft werkomgeving afneemt en is standaard inbegrepen bij Workplace 365 of Flex 365 pakketten. Zo belangrijk vinden wij dit!

Maak een afspraak

Wil jij nagaan hoe jij voordeel kunt hebben van ons extra vangnet? We voorzien je graag van advies. Neem contact op via 0113 – 218428 of mail naar info@jepe-it.nl en we maken een afspraak.

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram