fbpx
0113 – 218 428
info@jepe-it.nl

5 voordelen van overstappen naar de cloud

Alle blog items

Steeds meer ondernemingen stappen over naar de cloud. En dat is niet alleen voorbehouden aan grote bedrijven. Ook mkb’ers zien de meerwaarde van de overstap. Voor wie nog twijfelt, zetten wij graag de 5 voordelen van werken in de cloud op een rij.

1. Kosten

Vroeger stonden je gegevens, je software en je databases op een lokale server. Dat was een hele investering. Voor de hardware, maar ook voor het laten installeren en beheren van je ict-omgeving moest je aardige bedragen neerleggen. Stap je over naar de cloud dan betaal je niet meer voor de hardware; je betaalt alleen een maandelijks abonnement voor de diensten die je afneemt.

2. Schaalbaarheid

Behalve dat je alleen maandelijks betaalt voor de diensten die je afneemt, laat je ook je omgeving eenvoudig meeschalen met het daadwerkelijke gebruik. Groeit je bedrijf sneller dan verwacht, vertrekken er medewerkers of heb je te maken met seizoensdrukte? Geen probleem. Het op- en afschalen van cloud computing-services is eenvoudig. Je krijgt extra opslagruimte of functionaliteiten wanneer dat nodig is. Binnen een handomdraai.

3. Flexibiliteit

Dankzij de cloud kun je werken waar en wanneer je maar wilt, vanaf elk device. Of je nu op kantoor achter je desktopcomputer zit, bij de grote gouden M aan een vroeg ontbijt met je tablet op tafel of op een Italiaans terras met je telefoon in de hand, je kunt altijd bij je je gegevens. Alles wat je nodig hebt is een snelle en veilige internetverbinding.

4. Eenvoudig back-up regelen

Heb je je data op eigen locatie, dan moet je vaak ook zelf de back-up regelen. Dat is niet per se ingewikkeld, maar we weten het allemaal: het maken van een back-up schiet er nogal eens bij in. Werk je in de cloud, is de back-up niet automatisch goed geregeld, maar wel heel eenvoudig te realiseren door de back-up-functie als losse add-on te installeren. Zo heb je de zekerheid dat er geen dingen verloren gaan, zonder dat je daar zelf aan hoeft te denken.

5. Betere gegevensbeveiliging

De cloud is helemaal gericht op veiligheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid. Het is dan ook geen toeval dat de Microsoft-cloud ISO-gecertificeerd is. Is er toch een account gehackt – bijvoorbeeld doordat een medewerker een phishing-mail verkeerd heeft ingeschat? Dan kun je vertrouwelijke informatie op afstand verwijderen of naar een ander account verplaatsen.

Meer weten?

Heb je nog je twijfels? We denken graag met je mee. En realiseer je: je hoeft niet in één keer al je data te verhuizen. Een hybride aanpak is vaak wenselijker. Begin klein en breid uit. Hoe dat werkt? We vertellen je er met liefde meer over! Bel naar 0113 – 218428 of mail naar Jean-Paul de Pundert en we maken een afspraak!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram