fbpx

‘Ik hoop dat we elkaar snel weer de hand kunnen schudden’

Alle blog items

Een zwaar en bijzonder jaar komt ten einde. Een jaar dat begon als elk ander, met champagne, hoop en goede wensen, werd al snel gekenmerkt door onrust, zorgen en een gemis aan sociaal contact. In deze blog blikt Jean-Paul de Pundert terug op dit impactvolle jaar en blikt hij kort vooruit op 2021.

In de ogen kijken

Ik zeg niets nieuws als ik zeg dat 2020 een zwaar en bijzonder jaar was. De impact op onze klanten is heel divers geweest, sommigen draaiden als normaal, anderen zijn juist gegroeid als kool, gelukkig is er niemand die het hoofd niet boven water heeft kunnen houden. Gelukkig hebben we zelf met gepaste maatregelen goed kunnen doordraaien. Maar ik hoop uit het diepst van mijn hart dat er snel een eind aan deze situatie komt en dat we weer naar een enigszins normale wereld terug kunnen keren. Wat ik vooral hoop is dat menselijk contact weer snel mogelijk wordt. Ik ben natuurlijk dol op technologie, en wij lopen voorop als het gaat om digitalisering, dat is het hele bestaansrecht van JéPé IT. Toch gaat er uiteindelijk niets boven elkaar de hand schudden en elkaar tijdens een gesprek in de ogen kunnen kijken.

Zeeën van ruimte

Binnen ons team hebben we dat contact ook echt gemist. In januari van dit jaar hebben we een stuk van de ruimte van onze buren bij ons kantoor kunnen betrekken, daarmee hadden we voldoende capaciteit om echt iedereen op kantoor te hebben. Maar tot op de dag van vandaag zijn we nog niet volledig bezet geweest. We hebben zeeën van ruimte over. Met maximaal twee mensen op kantoor om leveringen aan te nemen, hebben we wel geheel coronaproof kunnen werken, dat is dan weer het voordeel. Maar ik kijk uit naar de dag dat we weer allemaal op kantoor zijn en we weer eens een geintje kunnen maken bij het koffieapparaat.

Impact op de kinderen

We hebben in sneltreinvaart aan het thuiswerken moeten wennen. Dat zorgde voor wat valkuilen, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ik ben zelf met mijn gezin vier weken geleden verhuisd, en mijn nieuwe thuiswerkplek is op orde. Ik maak me dan ook geen zorgen om mezelf. Wel vind ik de impact op onze twee kinderen erg groot. Ik zie wat het met ze doet om niet naar school te kunnen gaan. Dat thuisonderwijs is echt lastig, dat geldt voor alle kids. Als je 12 en 14 bent is het echt een grote uitdaging om je te concentreren op de lessen, om steeds die motivatie weer te vinden, terwijl twee klikken verder een spelletje lonkt. Die discipline die wij als volwassenen – meestal – wel op kunnen brengen, is voor hen veel moeilijker.

Weinig sfeer in een Teams-meeting

Als penningmeester van de Goese gymnastiekvereniging Forza Gymnastica en president van Kiwanis Goes - de Bevelanden, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen, merk ik natuurlijk ook dat er weinig van de grond komt. Je probeert zo goed en kwaad als het kan online zaken te regelen. Maar daar gaat het juist heel erg om de sfeer en om met z’n allen échts iets neerzetten en dat lukt gewoon niet in een Teams-Meeting. Voor heel veel dingen is Microsoft Teams uitermate geschikt, en ik juich het gebruik daarvan natuurlijk enorm toe. In het verleden doorkruiste ik het hele land om van meeting naar meeting te rijden. Dat kan veel efficiënter. Ook als ik kijk naar de accountmanagers die voor een kop koffie het halve land afrijden, dat is echt niet nodig. In plaats van iedere maand, kunnen we elkaar ook twee keer per jaar opzoeken, om de verbinding echt levend te houden. Maar voor die meetings tussendoor, kunnen we prima Teams inzetten om betrouwbaar, veilig en prettig te communiceren op afstand.

Op naar een fris 2021!

Ondanks dat we nu in lockdown zitten, en de kerst er soberder uit zal zien dan we gewend zijn, zie ik het nieuwe jaar positief tegemoet. Een vaccin staat voor ons klaar en hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten. Ik kijk er dan ook naar uit om in 2021 met ons team van gedreven en enthousiaste mensen weer veel ondernemers een stuk rust te brengen. Overweeg je de overstap van traditioneel werken op een server, naar volledig flexibel en schaalbaar in de cloud? Ben je benieuwd hoe je verschillende oplossingen zoals printen, VoIP, security en werken in de cloud kunt integreren? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over. Bel naar 0113 – 218428 of mail naar j.depundert@jepe-it.nl en we maken een afspraak! Of hou onze website – binnenkort in een heel nieuw jasje – in de gaten. Voor nu wens ik je een prachtig, ondernemend en gezond 2021!

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram