fbpx

Tips van onze kersverse Privacy- en Security-adviseur aanwinst, Antoine de Keizer

Alle blog items

Sinds 1 augustus is Antoine de Keizer bij ons in dienst als Privacy- en Security-adviseur. In deze blog vertelt Antoine kort wat hij doet bij JéPé IT en geeft hij wat praktische huis-tuin-en-keuken-tips waar je direct je voordeel mee kunt doen.

Veiligheid en privacy; het is een aparte tak van sport geworden

Al jarenlang ben ik adviseur voor het MKB op het gebied van ICT en cyber security. Daar is de laatste jaren de AVG – in het Engels de GDPR – bijgekomen. Het securitylandschap is ernstig veranderd in de laatste 20 jaar. Waren klanten vroeger vooral op zoek naar snel, nu zijn klanten vooral op zoek naar een veilige oplossing. Het is een aparte tak van sport geworden. Ik kijk naar veiligheid en privacy als een geheel. Ik zorg dat klanten hun security op orde hebben maar ook dat ze aan de AVG kunnen voldoen. Dat gaat ook over zaken als clean desk policy, hoe zorgvuldig ga je met documenten in de printer om of met dossiers op je bureau, sluit je je scherm af als je wegloopt? Ik vind dit waanzinnig leuk om te doen, en de klant vindt het fijn om een totaaladvies te krijgen.

ICT met de C van Communicatie

Al bij mijn eerste gesprek had ik een klik met Jean-Paul. We hebben dezelfde visie en willen op dezelfde manier onze klanten helpen en adviseren. JéPé IT had al flinke stappen gezet in security en de AVG. Dat maakt mijn werk makkelijker. Er staat een huis met een goede fundering waar ik samen met de klant op verder kan bouwen. Bovendien voelde ik me gelijk deel van het team. Hier staat de C in ICT écht voor communicatie. Het is fijn om samen te kunnen sparren, zo wordt 1 + 1 echt 3 en zo wordt onze dienstverlening alleen nog maar beter. Ja, ik voel me thuis hier.

Praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt

 1. Wees voorzichtig met het Internet of Things (IoT)
  Hoewel nog relatief nieuw, wordt het ook steeds gewoner. Even de thermostaat thuis aanpassen vanaf je werkadres of je zonnepanelen uitlezen. Check wel altijd met je leverancier hoe veilig de oplossingen zijn. Neem je zonnepanelen, heb je dan nagedacht over een omvormer, de wifi-module en of dat niet toevallig een poort opent waardoor kwaadwillenden toegang hebben tot je thuisnetwerk en data?
 2. Maak een back-up
  Iedereen weet het maar bijna niemand doet het: een back-up maken van je data. Wacht niet tot je systeem crasht of je slachtoffer bent van een cryptolocker. Een nieuwe PC is zo gekocht, maar die foto van je dochter toen ze drie werd is onbetaalbaar. Momenteel zijn er slimme en eenvoudige oplossingen verkrijgbaar waarbij je back-up automatisch en op de achtergrond gemaakt wordt.
 3. Weet wat je waard bent
  Criminelen zijn dol op jouw identiteit. Zo kunnen ze ongestraft met je identiteit aan de haal gaan. Bewaar je identiteit goed en bewaar dus ook geen kopieën van je paspoort of rijbewijs op je computer.
 4. Bedenk sterke wachtwoorden, of beter nog: wachtzinnen
  Mensen gebruiken vaak simpele en makkelijk te raden of te kraken wachtwoorden. Door een wachtzin te gebruiken verleng je het aantal tekens (12 karakters of langer). ‘Ik hou meer van witte dan van rode rozen’ is bijna niet te hacken en bovendien makkelijker te onthouden dan een wachtwoord met allerlei exotische tekens. Ik adviseer daarnaast om een wachtwoordkluis te gebruiken.
 5. Wees voorzichtig met contactloos betalen
  Heel gemakkelijk natuurlijk. Maar soms iets te gemakkelijk. Stel, je staat aan de bar in een druk café. Je portemonnee zit in je achterzak. Naast je staat iemand die wil betalen, die pakt het pinapparaat en haalt het even langs jouw achterzak. Proost! Gebruik een Secrid Miniwallet met een aluminium behuizing waarmee je pinpas afschermt.

Verder praten?

Wil je eens verder praten over online veiligheid en de AVG? Dan kun je me bereiken op 0113-218 428 of a.dekeizer@jepe-it.nl. Wens je liever door ons te worden teruggebeld, vul dan hier het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hartelijke groeten,

Antoine de Keizer

 • X
 • Hi, mijn naam is
 • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
 • of telefonisch op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram