fbpx
0113 – 218 428
ANYDESKinfo@jepe-it.nl

Wij wensen iedereen heel fijne feestdagen en kijken uit naar 2019!

Alle blog items

Nog een week en we zitten aan de kerstdis. En nog een week later is het nieuwe jaar alweer aangebroken. Een gepast moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar en een inkijkje te geven in wat we volgend jaar van plan zijn.

AVG, toch géén storm in een glas water

Begin dit jaar was er geen mailbox in het land die niet bol stond van de berichten over de AVG, ook wel GDPR of de nieuwe privacywet. Na 25 mei leek het ineens stil te worden rond het onderwerp. Maar schijn bedriegt. Vorige week lazen we in het nieuws dat bijna 10.000 mensen in het afgelopen half jaar een privacyklacht hebben ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 15% van de klachten ging over het feit dat organisaties om gegevens vragen die niet noodzakelijk zijn. Tenslotte, wat moet een winkel of hotel met een kopie van jouw identiteitsbewijs?

Online op de piste?

Ook besteedden we dit jaar veel aandacht aan het nieuwe werken. Het is al bijna normaal dat we altijd en overal kunnen inloggen op onze werkomgeving. Dus ga je naar de sneeuw? Neem gerust je laptop of tablet mee om zo nu en dan wat mails te checken of wat andere items van je to-do-list te vinken. Maar check wel even deze 6 tips. Wel zo veilig. En sta je op de latten? Hou dan je oog op de piste en niet op je telefoon. Op sommige momenten moet je het werk ook kunnen loslaten…

Cybercriminelen, ze worden steeds slimmer

Dit jaar stond – helaas – ook meer dan ooit in het teken van steeds slimmer wordende cybercriminaliteit. Zo zaten onze mannen in het paasweekend niet met hun neus in de paaseieren maar in de bits en bytes bij een relatie die slachtoffer was geworden van ransomware. Gelukkig waren de back-ups in orde en is de schade beperkt gebleven, maar het liet wel weer zien dat de grootste uitdaging tussen stoel en scherm zit. Ook de recente uitbraak van SamSam-gijzelsoftware, laat zien dat de cybercriminelen niet stilzitten.

Zij slim? Wij nog een beetje slimmer.

Cybercriminelen worden weliswaar steeds slimmer, maar wij zitten ook niet stil. Sinds 1 augustus is Antoine de Keizer bij ons in dienst als Privacy- en Security-adviseur. Door de kennis en kunde van Antoine in huis te halen, komen we tegemoet aan de groeiende behoefte aan securityoplossingen en worden de uitdagingen rond de AVG voor onze klanten een stuk overzichtelijker.

Team in beweging

En nu we het toch over ons team hebben: in het afgelopen jaar was er best wat beweging in ons personeelsbestand. We hebben van een aantal mensen afscheid genomen en we hebben nieuwe mensen mogen verwelkomen. Met dit team hebben we recent Contacta 2018 tot een groot succes gemaakt en we durven gerust te zeggen dat we een team hebben waarmee we klaar zijn voor de toekomst. Daarmee begint onze ruimte wel een beetje vol te lopen, maar daar gaat in 2019 ongetwijfeld een hele mooie oplossing voor komen…

Meer privacy-perikelen in 2019

Denken we dat we de AVG hebben gehad, komt de e-privacyverordening eraan die de kantlijn nog een stukje dichterbij zet. Waar het bij de AVG gaat om de verzameling van data/gegevens van individuen waardoor een individu identificeerbaar is, gaat de e-privacyverordening over onder andere e-mail, cookies en telemarketing. Uiteindelijk gaat het erom dat we online eenzelfde persoonsbescherming kunnen genieten als offline. Goede zaak, maar gaat wel weer een hoop veranderingen met zich meebrengen.

Focus nog meer op de cloud

2019 zal voor ons en voor onze klanten nog meer over de cloud gaan: flexibiliteit, altijd en overal werken en vooral ook veilig werken. De nieuwe manier van werken gaat veel minder over computers en servers praten maar over online werken, of je dat nu doet vanaf je desktop, laptop, smartphone of tablet. En in september van 2019 stopt KPN met ISDN. Het alternatief? Voice over IP ofwel VoIP. De overstap is onvermijdelijk, maar zie het ongemak als een kans. VoIP biedt allerlei nieuwe mogelijkheden en de overstap is niet moeilijk.

Sterker met partners

Voor het nieuwe jaar hopen wij op nog meer samenwerkingen met partners. Zoals we onlangs samen met partners van Gewoon Lekker Leven en Floris! Marketing ons met vereende krachten hebben ingezet om een gezamenlijke klant een stap verder te helpen, dat is wat ik vaker zou willen zien. Samenwerking is de toekomst; als je samenwerkt met partners die je vertrouwt maakt dat iedereen sterker. 1 + 1 wordt dan echt 3. Voor ons, voor onze partners en vooral voor onze klanten.

De allerbeste wensen

Voor nu wensen we iedereen heel mooie feestdagen in het bijzijn van dierbaren. Laad op, geniet ervan en denk even niet aan werk. Maar blijf wel opletten: ski voorzichtig en doe verstandig met vuurwerk! We kijken ernaar uit om gezond weer met iedereen aan de slag te gaan in 2019.

De beste wensen!

Jean-Paul en team

  • X
  • Hi, mijn naam is
  • Ik ben benieuwd hoe jullie mij verder kunnen helpen! Je kan mij bereiken op mijn mailadres
  • of telefonisch op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

search
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram